Türkiye’de Polis Akademisi Başkanlığı ile Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi’nin UTGAM ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası Güvenlik Konferansı, Antalya’da bir otelde başladı.

 

Bu yıl ‘Uluslararası Bir Tehdit Olarak FETÖ’ başlıklı konunun ele alındığı sempozyuma, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şahin, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Donalt Trump’ın eski Seçim ve Kampanya Danışmanı Theodor Rosevelt Mallok, bürokratlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.


FETÖ’nün yapılanmasının enine boyuna ele alındığı sempozyumda konuşan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, FETÖ'nün dini motifli, etnik-ideolojik ve mezhep radikalleşmesinden farklı olarak analiz edilmesi gerektiğini söyledi. 

 

Örgütün ‘gizlilik’ içerisinde yeni yaşam alanları bulmaya çalıştığını kaydeden Çolak, terör denince akıllara yeni nesil terör örneği olarak adlandırdığı DAEŞ ile FETÖ’nün geldiğini söyledi

Tüm örgütlerin zamanla Uluslar arası bir nitelik kazandığını belirten Çolak FETÖ'nün ayrıca analiz edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. 

 

Terör örgütlerinin şehir yapılanmalarının da ele alındığı toplantı 25 Kasım’da son bulacak.