Yeni protezleriyle boyu 1,80’i aşan Çıldan, “Rüyada gibiyim. Hem boyum uzadı, hem de değneksiz yürüyebiliyorum” dedi. 
Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Alihan Çıldan (18), iki yaşında geçirdiği menenjit nedeniyle sağ bacağını diz üstünden, sol bacağını da topuktan itibaren kaybetti. Uzun zaman tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan daha sonra yapılan protezler sayesinde koltuk değneğiyle yürüyebilen Çıldan’ın hayatını ortez ve protez uzmanı Davut Kahraman değiştirdi.
Sektörün Türkiye’de önde gelen ismi ve Erzurum’daki Protex Ortopedi firmasının sahibi olan Davut Kahraman, yıllardır yakından tanıdığını Alihan Çıldan’ın protezlerinde modifiye yaptı. Bu sayede denge sorunu yaşamadan 1,66 olan boyu 1,81’e ulaşan Çıldan, yıllardır kullandığı koltuk değneklerine de veda ederek, sorunsuz yürümeye başladı.
Hayatının en mutlu gününü yaşadığını dile getiren Alihan Çıldan, “Uzun zaman tekerlekli sandalye kullandım. Sonra protezlerim geliştikçe koltuk değneği kullanmaya başladım. Sonra Davut hocam her iki protezimde birkaç değişiklik yaptı. Çalışma yaparken boyumu da uzatmasını istemiştim. Sağolsun harika bir iş çıkardı ve hem boyum uzadı hem de değnekten kurtuldum” dedi.
Erzurum başta olmak üzere tüm Doğu Anadolu Bölgesi’nde onlarca bedensel engelliye umut olan ve geliştirdiği projelerle dikkat çeken ortez ve protez uzmanı Davut Kahraman, Alihan’ın bundan böyle daha rahat yürüyeceğini belirtti. Kahraman, “Alihan özellikle boyunun uzamasını çok istiyordu. Yaptığım modifiyeyle hem bu sorunu hallettik hem de yürümesini kolaylaştırdık” diye konuştu.
Öte yandan 7 yıldır profesyonel yüzücü olan ve 2013-2014’te Türkiye Paralimpik Yüzme Şampiyonaları’nda altın madalya kazanan Alihan Çıldan, branş değiştirerek Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi Basketbol takımında yer alacak. Deneme antrenmanlarına çıktığı takımda performansı bir hayli beğenilen Çıldan, Ankara’ya yerleşmek için sabırsızlandığını ifade etti.