15 Temmuz Derneği yöneticileri Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret etti. 
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret eden 15 Temmuz 2016 Demokrasi Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri, yapımına başlanan 15 Temmuz Demokrasi Anıtı ve Türk Parkı’na tam not verdi. Derneğin yaptığı birçok kültürel, sanatsal ve bilgilendirme faaliyetlerine desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletmek için Başkan Tütüncü’yü ziyaret eden dernek yönetimi, park ve üzerindeki heykel hakkında geniş bilgi aldı.

Park 10 dönüm alan üzerine kurulacak
Yeni Mahalle’de 10 dönümlük alana inşa edilecek olan meydanın en dikkat çeken yönü ise, 15 Temmuz gecesi halkın darbecileri durdurmak için bir tankın üzerine çıkması ve Metin Doğan adlı vatandaşın da Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatması anlatıldığı anıt olacak. TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin uçak ve helikopterlerce bombalandığının gösterildiği anıtın kaidesi, 1,5 metre olacak.

Maketi bile etkiliyor
Bu anıtın maketini Tütüncü ile birlikte inceleyen dernek başkanı Çağatay Akbaş, 15 Temmuz gününü sembolize eden ve bu gecenin ruhunu anlatan güzel bir çalışma yapıldığını gördüklerini söyledi. Bu anıttaki detaylarda Ankara’yı, İstanbul’u ve Antalya’daki 15 Temmuz gecesinde yaşananların yansıtıldığını belirten Akbaş, “Tamamlandığı zaman sadece Antalya’da değil, ülkemizde sözü edilecek, görülmek istenecek yerlerden biri olacak. 15 Temmuz ruhunu anlatması açısından çok güzel bir çalışma olmuş. Başkanımızın o gece bize rehberlik etiği için, halkımızı doğru yönlendirdiği için de ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.