Geçtiğimiz aylarda Fortnite Battle Royale adlı oyunda hile yaptığı tespit edilen iki oyuncunun hesabı kapatılırken, oyuncular mahkemeye verildi.

Ancak, mahkemede ortaya çıkan tablo geliştiricilerin mahkemeler yerinehile koruma yazılımlarına odaklanması gerektiği sonucunu ortaya çıkardı.

Anne oyunda hile için açılan davayı kabul etmiyor!

Mahkemeye verilen oyunculardan birinin, 14 yaşında bir çocuk olduğu ortaya çıktı. Çocuğun yaşı nedeniyle mahkemenin detayları paylaşılmadı. Ancak, yabancı basında yer alan haberlere göre durumdan rahatsız olan anne, firmanın çocuğunu mahkemeye vererek hata yaptığını savunuyor.

Zira, çocuğun annesi Epic Games’in oyuncular yerine hileleri geliştirerek internette yayınlayan kişileri mahkemeye vermesi gerektiğini dile getiriyor.

Bunun yanı sıra 14 yaşındaki birisi için oyunun ebeveyn izni gerektirdiğini ve kendisinin bu konuda herhangi bir onay vermediğini ifade eden anne, Epic Games’in oğlunun ismini paylaşarak yasaları çiğnediğini belirtiyor.

Firma ise, tüm hilelerin oyun sözleşmesine aykırı olduğunu ve bu nedenle hileciler ile savaşı yargıya taşımaya devam edeceklerini belirtiyor.

Kaynak: Shiftdelete.net