REJİM GÜÇLERİ HALEP'E SALDIRDI: 30 ÖLÜ

Suriye’nin Halep kentine bağlı Atarib kasabasına rejim güçleri tarafından hava saldırısı gerçekleştirildi. Kasabada bulunan Pazar yerini hedef alan hava saldırısında en az 30 kişi hayatını kaybederken 70 kişi de yaralandı. 

KUTLAMALAR, IRKÇI GÖSTERİLERE DÖNÜŞTÜ

Polonya’nın bağımsızlığını yeniden kazanmasının 99. yıl dönümünde başkent Varşova’da kendilerini vatansever olarak tanımlayan gruplarca ortak bir yürüyüş düzenlendi. Aşırı sağcı örgütlerin organize ettiği yürüyüş, ırkçı ve yabancı karşıtı bir gösteriye dönüştü.

IRAKLI VEKİLLER KERKÜK'TE

Irak meclisinin Türkmen Cephesi temsilcileri Kerkük Üniversitesini ziyaret etti. Milletvekilleri öğrencilere barış ve kardeşlik çağrısında bulundu. Irak meclisi Türkmen Cephesi milletvekili Erşad Salihi yaptığı konuşmada herkesin farklı bir siyasi düşüncesinin olabileceğini ancak ayrılık düşüncesinin olmaması gerektiğini ifade etti.

GÜRCİSTAN BAKANLIK SAYISINI AZALTIYOR

Gürcistan'da hükümet yapısındaki değişiklikler kapsamında 5 bakanlık kaldırılıyor. Hükümette yer alan 18 bakanlıktan beşinin görevleriyse diğer 13 bakanlık arasında dağıtılacak. 

MYANMAR'DAN İLGİNÇ İNKAR!

Myanmar ordusu hazırladığı bir raporla, Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlara karşı uyguladığı tecavüz, cinayet gibi suçlamaları reddetti. Raporda, güvenlik güçlerinin masum köylülere ateş etmediği, hiç bir köylüyü tutuklamadığı iddiasında bulunuldu.