Oyun testleri yapılırken görüntülenen Nvidia’nın yeni ekran kartı GeForce GTX 1180 şimdilerde ise sızdırılan özellikleriyle birlikte gündemde. Yeni nesil sistemlerin vazgeçilmez parçası haline gelecek olan bu ürün, hakkında kesin olmamakla birlikte temel bilgiler sızdırıldı.

GeForce GTX 1180 özellikleri!

Çekirdek kısmında büyük ilgi toplayan ekran kartı Nvidia ekran kartı geleneğini bozmayarak yine son güne kadar birçok dedikoduya maruz kalacak. Çekirdek kısmında 3584 CUDA çekirdek kullanılacağı iddia edildi.

Yeni ekran kartında bellek bant genişliği de yine geçmiş modellerle karşılaştırmaya odaklanmış durumda. GTX 1080 bünyesinde yer alan 320 GB/sn değeri yeni GTX 1180’de 512GB/sn olarak bizleri karşılıyor.

Fiyatı noktasında birkaç kaynağın öngörüde bulunduğu bu ürün baya cep yakacağa benziyor. 1.200 dolar gibi ciddi bir fiyata satılan ekran kartı üst düzey sistemlere yaraşır bir performansa sahip. Son olarak ürünün 8GB ve 16GB boyutundaki GDDR6 ile kullanıcıya sunulacağını da belirtelim.

GeForce GTX 1180 ne zaman çıkacak?

Nvidia tarafından 2018’in Temmuz ayında tanıtılması beklenen bu ürünler bir önceki ürün furyasına göre çok daha yüksek bir performans sunuyor. “Yeni Nesil” olmak noktasında tam olarak bu unvanı hak eden GTX 1180, bir önceki yüksek ekran kartlarına göre 2 kat daha fazla hizmet sunuyor.

Kaynak:Shiftdelete.net