18 Temmuz 2018, Çarşamba

Antalya Mutfağı Kore'de tanıtıldı

Antalya Mutfağı Kore'de tanıtıldı

ANTALYA Mutfağı, Güney Kore'de düzenlenen uluslararası yemek festivali ve yarışması 'Korea International Challenge Culinary Cup 2018'de tanıtıldı

 

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, doğal ve tarihi zenginliklerin yanı sıra, özellikle mutfak kültürümüzün araştırılması ve tanıtılmasını çok önemsediklerini söyledi. Ege, "Kore'de Antalya'nın bilinirliği günden güne artıyor. Bunu fırsata çevirmeyi düşündük ve ATAV'ın çalışmalarına her zaman katkı koyan gurme Haldun Tüzel'in de jüri üyesi olduğu Kore Aşçılık Federasyonu tarafından yapılan uluslararası yemek festivali ve yarışmasında tanıtım çalışması gerçekleştirdik. Ülkemizin hem kültürel hem de gastronomik açıdan temsil edildiği yarışmada jüri üyesi olan gurme Haldun Tüzel, Antalya Mutfağını tanıttı. 'Toroslar'dan Akdeniz'e Antalya Lezzetleri' yemek kitabımızda tarifleri de bulunan Haldun Tüzel, dünyanın dört bir yanından gelen mutfak profesyonellerine ve Korelillere yemeklerimizi tanıttı ve ATAV broşürlerihediye etti" diye konuştu.

 

Haldun Tüzel ise Antalya Mutfağının Kore'de büyük ilgiyle karşılandığını söyledi. Dünyada gastronomi turizminin öneminin giderek arttığını vurgulayan Tüzel, “Bölgesel mutfaklar gastronomi turizminde yeni trenddir. İyi değerlendirmek gerekir. Antalya Tanıtım Vakfı'nın bu konuda çalışmalarını çok önemsiyorum" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kaynak: Hürriyet


ANTALYA MUTFAK KORE

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.