22 Temmuz 2018, Pazar

Yörüklerin Asırlık Lezzeti

Yörüklerin Asırlık Lezzeti

SIRADA AKDENİZ’İN İNCİSİ ANTALYA’NIN HER BÖLGESİNDE, KENDİNE ÖZGÜ LEZZETLERİNDEN BİR ÖRNEK GELİYOR EKRANLARINIZA. ANTALYA'NIN KAŞ İLÇESİ’NDE DENİZDEN 1200 METRE YÜKSEKLİKTEKİ GÖMBE YAYLASI'NDA YÖRÜKLERİN BİR ASIRLIK LEZZETİ BULUNUYOR. YAYLADA YETİŞEN OĞLAKLARDAN YAPILDIĞI İÇİN EŞSİZ BİR LEZZETE SAHİP OLAN GÖMBE TEPSİ KEBABI, İLÇEYE ZİYARETE GELENLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR.

Gömbe Tepsi Kebabı, Antalya’nın Kaş İlçesi, Gömbe Yaylası'ndaki evlerin ve restoranların vazgeçilmez lezzetleri arasında akla ilk gelen yemek. 

 

Lezzetini, sedir, çam ve ardıç ağaçlarıyla kaplı dağlarda kekikle beslenen hayvanlardan alan bu yemek, oğlakların ön ayakları ve kaburga kemiklerinden yapılıyor. 

 

 Gömbe Tepsi Kebabı…

 

Fırıncı Ustası Ümit Kale de, en çok tepsi kebabı siparişi alan isimlerden. 

 

 

En az 1 saat 45 dakika fırında kalan kebaba, patates, domates, soğan, sarımsak, kekik ve biber eşlik ediyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0


Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.