Kanal V

Serada Oruç Mesaisi

ANTALYA'DA HAVA SICAKLIĞINI VE NEMİNİ BİR ÇOK KİŞİ BİLİR. ŞİMDİ SİZİ BU SICAĞIN DAHA DA ETKİLİ OLDUĞU DOMATES SERALARINA GÖTÜRECEĞİZ. İŞTE 45 DERECE SICAKLIĞA ULAŞAN SERALARDA ORUÇ TUTARAK ÇALIŞAN ÜRETİCİLERİN BİR GÜNÜ..

Antalya'nın Aksu ilçesindeki seralarda domates, salatalık, biber, kavun gibi ürünler yetiştiren üreticiler, haziran ayında gün ortasında 45 dereceyi aşan sıcaklıktaki seralarda oruç ibadetlerini yerine getiriyor.

Üreticilerin hasat için mesaisi sahurdan sonra başlayıp saat 10'a kadar devam ediyor. Aşırı sıcak nedeniyle öğleden sonra 15.00'e kadar ürünleri toplamaya ara veren çiftçiler, ardından seralarda çalışmaya devam ediyor.

 

Aksu ilçesi Yurtpınar Mahallesi'nde 10 dönümlük serasında domates üreten 41 yaşındaki Turan Şahin, sıcak dönemde seralarda çalışmanın çok zorluğundan yakınıyor.  

Orucu evlerinde açtıklarını, iftardan hemen sonra saat 21.30 gibi sebze-meyve haline hareket ettiklerini belirten Şahin, erkeklerin sahuru halde yaptıklarını söyledi.

Serasında kavun yetiştiren Aksulu üretici Ahmet Şenyurt ise sıcak havalarda hasadın zor olmasından yakınıyor. 

 

Seralarda bir kişinin günlük kokteyl domates olursa 500 kilogram, sofralık domates olursa 1 tona kadar domates toplayabiliyor. Üreticinin tek sıkıntısı 10 kuruş ile 1 lira arasında değişen düşük domates fiyatı 




Etiketler


HABERE YORUM YAZIN

CAPTCHA security code

antalya haber, antalya gündem, antalya olay, antalya haberler, antalya olaylar, haber antalya.